Skip to main content
Duurzame energie

SDE++ subsidie

Vos Solar staat voor Stimulering van Duurzame Energieproducten (SDE++)

Niet alleen bij ons staat een stimulering van duurzame energieproducten hoog in het vaandel, maar ook zeker bij de overheid. Daarom is het mogelijk om hiervoor een aanspraak te doen op meerdere subsidieregelingen. Zowel voor consumenten als voor zakelijke gebruikers zijn er regelingen op het gebied van subsidie voor zonnepanelen. De SDE++, ook wel Stimulering Duurzame Energieproductie, is in het leven geroepen om de grootste projecten te ondersteunen door middel van een subsidieregeling.

De Stimulering Duurzame Energieproductie is een subsidie voor zonnepanelen, deze regeling verrekent het verschil in kostprijs tussen grijze stroom en zonnestroom. Met deze regeling krijgt men een vergoeding door het verschil in kostprijs teniet te doen. De regeling SDE++ is alleen beschikbaar voor bedrijven met een zakelijke aansluiting van 3×80 ampère. Daarnaast is het ook verplicht om te beschikken over een zonnestroominstallatie. Vos Solar Solution helpt graag met het aanvragen van diverse regelingen.

Een nieuwe regeling

De regeling SDE++ is de opvolger van de regeling SDE+, het grote verschil tussen deze regelingen is de focus op CO2 vermindering. Bij SDE+ lag de focus met name op het opwekken van duurzame energie, daar het bij SDE++ juist meer ligt op het reduceren van de CO2. Wilt u graag meer informatie over de SDE-regeling? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Kwaliteit staat voorop

Investeren in een duurzame toekomst

Naast de regeling SDE++ zijn er ook nog diverse andere soorten regelingen. Doordat veel bedrijven niet over een grote aansluiting beschikken is aanspraak op de SDE++ niet altijd mogelijk. Mede om deze reden zijn er ook nog de volgende vier regelingen beschikbaar voor bedrijven met een kleinere aansluiting:

1

Kleinschaligheidsaftrek - KIA

Kleinschaligheidsaftrek, ook wel KIA, is een regeling waardoor het mogelijk is om tot 28% van de investeringskosten af te trekken van de fiscale winst.
2

Energie-investeringsaftrek - EIA

Energie-investeringsaftrek, ook wel EIA, is voor bedrijven met een hoger piekvermogen en een aansluiting van minder dan 3 x 80 ampère. Onder bepaalde voorwaarden kan deze regeling zorgen voor meer dan 50% fiscaal voordeel.
3

VAMIL

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen, ook wel VAMIL, met deze regeling is het mogelijk om tot wel 75% van de investering af te trekken van de fiscale winst.
4

Milieu-investeringsaftrek - MIA

Milieu-investeringsaftrek, ook wel MIA, zolang de zonnepanelen op de milieulijst staan is er een aftrekregeling mogelijk tot 36% van de investeringskosten.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een subsidieregeling? Het team van Vos Solar Solution staat graag voor u klaar.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Benieuwd welke zonne-energieoplossingen wij aanbieden?