5,0
5/5

Bekijk onze reviews

5/5

5,0/5,0

Omvormers & Optimizers

Een advies gesprek?

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.

De voordelen van omvormers & optimizers

Omvormers en optimizers zijn de technologische kern van een efficiënt zonne-energiesysteem. Omvormers zetten gelijkstroom (DC) om in wisselstroom (AC), terwijl optimizers individuele paneelprestaties optimaliseren. Samen verbeteren ze de energieopbrengst, minimaliseren ze vermogensverlies door schaduw en verlengen ze de levensduur van je zonnepanelen. Bij Vos Solar leveren we hoogwaardige omvormers en optimizers die zorgen voor een betere energie-efficiëntie, lagere kosten en langdurige betrouwbaarheid.

Hoe maak ik de keuze tussen omvormers en optimizers?

De keuze tussen omvormers en optimizers hangt af van jouw specifieke situatie. Omvormers zijn ideaal voor situaties met weinig schaduw en optimale zonneblootstelling. Optimizers daarentegen zijn geschikt als jouw zonnepanelen mogelijk door schaduw of verschillende hellingshoeken worden beïnvloed. Onze experts bij Vos Solar zullen jouw dak en energiebehoeften grondig analyseren en je adviseren over de juiste keuze. We streven altijd naar het ontwerpen van een systeem dat de hoogst mogelijke energieopbrengst en efficiëntie biedt, aangepast aan jouw unieke omstandigheden.

Vrijblijvend en gratis een Offerte aanvragen?

Wil je een offerte aanvragen voor zonnepanelen? Dat doe je bij Vos Solar heel eenvoudig, en bovendien volledig online.

Bekijk onze reviews

5/5

5,0/5,0

Reviews van onze

klanten

 

Veel gestelde vragen
over omvormers & optimizers

Een zonnepaneelomvormer zet gelijkstroom (DC) die wordt opgewekt door zonnepanelen om naar wisselstroom (AC), die geschikt is voor gebruik in huizen en het elektriciteitsnet.

Een MPP-tracker (Maximum Power Point-tracker) is een elektronisch systeem in een omvormer dat zorgt voor het optimaliseren van de energieproductie door de zonnepanelen. Het volgt voortdurend het punt waar de panelen het meeste vermogen genereren.

In een 1-fase elektriciteitsnet komt alle elektrische stroom via één enkele sinusgolf. Bij 3-fasen elektriciteit zijn er drie stromen die naast elkaar lopen, wat een efficiëntere energiedistributie mogelijk maakt.

Het vermogen van de omvormer is meestal kleiner dan het piekvermogen van de panelen om de veiligheid en de prestaties van het systeem te waarborgen. Hierdoor wordt overbelasting en schade aan de omvormer voorkomen.

Traditionele omvormers kunnen een licht zoemend geluid produceren tijdens de werking. Echter, veel moderne omvormers zijn ontworpen om zo stil mogelijk te werken.

Een omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom, terwijl een optimizer de stroom van individuele panelen optimaliseert om de algehele systeemprestaties te verbeteren.

Over het algemeen is een micro-omvormer duurder dan een optimizer vanwege de extra functionaliteit die het biedt. Echter, de prijsverschillen kunnen variëren afhankelijk van merk, model en installatievereisten.

Benieuwd wat zonnepanelen jou opleveren?

Er zijn verschillende mogelijkheden. In een adviesgesprek ontdek je wat voor jou de juiste keuze is.