5,0
5/5

Bekijk onze reviews

5/5

5,0/5,0

Batterijoplsag & thuisaccu’s

Een advies gesprek?

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.

Voordelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij is de sleutel tot ultieme energieonafhankelijkheid. Het stelt je in staat om overdag opgewekte zonne-energie op te slaan en ’s nachts te gebruiken, waardoor je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Daarnaast vergroten ze niet alleen je energie-efficiëntie, maar bieden ook een betrouwbaar noodstroomvoorzieningssysteem en dragen bij aan een groenere planeet. Ontdek hoe onze thuisbatterijoplossingen jouw leven kunnen veranderen.

Thuisbatterij voor zonnepanelen

Thuisbatterijen voor zonnepanelen zijn ontworpen om jouw energiegebruik te optimaliseren. Wanneer jouw zonnepanelen overdag meer energie produceren dan je nodig hebt, wordt het overschot opgeslagen in de thuisbatterij. ’s Avonds, wanneer de zon ondergaat, schakel je moeiteloos over op de opgeslagen energie, waardoor je je eigen groene stroombron hebt, zelfs tijdens stroomuitval. Met Vos Solar geniet je van maximale energie-efficiëntie, kostenbesparingen en gemoedsrust dankzij onze geavanceerde thuisbatterijoplossingen.

Vrijblijvend en gratis een Offerte aanvragen?

Wil je een offerte aanvragen voor zonnepanelen? Dat doe je bij Vos Solar heel eenvoudig, en bovendien volledig online.

Bekijk onze reviews

5/5

5,0/5,0

Reviews van onze

klanten

 

Vrijblijvend en gratis een Offerte aanvragen?

Wil je een offerte aanvragen voor batterijopslag & thuisaccu’s? Dat doe je bij Vos Solar heel eenvoudig, en bovendien volledig online.

Graag persoonlijk advies ontvangen?

Vul hieronder je gegevens voor het aanvragen voor advies van batterijopslag & thuisaccu’s

Veel gestelde vragen
over batterijopslag & thuisaccu’s

Ja, hoewel de opslagcapaciteit van een thuisbatterij in de winter iets kan verminderen vanwege de verminderde zonnestraling, blijft het een effectieve oplossing voor energieopslag.

De beste thuisbatterij hangt af van verschillende factoren, zoals je energieverbruik, het gewenste vermogen, de grootte van je zonnestroomsysteem en je budget. Een gedetailleerde analyse van je energiebehoeften is nodig om de juiste batterij te kiezen.

Hoewel een thuisbatterij kan helpen om de afhankelijkheid van het energienet te verminderen, ben je niet volledig onafhankelijk, vooral tijdens langdurige periodes van slecht weer of wanneer de batterij volledig ontladen is.

Subsidies voor thuisbatterijen variëren per regio. In sommige gebieden zijn er subsidieregelingen of belastingvoordelen beschikbaar om de installatie van thuisbatterijen te stimuleren.

Het aantal thuisbatterijmodules dat je kunt aansluiten hangt af van de grootte van je netaansluiting en de totale belasting die je huis vereist. Meestal kan een professionele installateur dit beoordelen en adviseren.

Thuisbatterijen worden gebouwd met brandveiligheid in gedachten en voldoen aan strikte veiligheidsnormen. Het is echter essentieel om de installatie door een professionele installateur te laten uitvoeren en alle veiligheidsrichtlijnen nauwgezet te volgen.

Het rendement van een thuisbatterij varieert, maar ligt meestal tussen 80% en 90%. Het rendement kan afhangen van factoren zoals het laad- en ontlaadproces en de levensduur van de batterij.

De optimale plek voor een thuisbatterij is een koele, droge ruimte met voldoende ventilatie en beperkte blootstelling aan direct zonlicht. Het moet ook dicht bij de omvormer en het elektriciteitsnet zijn om energieverlies te minimaliseren.

Benieuwd wat zonnepanelen jou opleveren?

Er zijn verschillende mogelijkheden. In een adviesgesprek ontdek je wat voor jou de juiste keuze is.