5,0
5/5

Bekijk onze reviews

5/5

5,0/5,0

€ 350 korting en binnen zes weken geplaatst

Weten wat je kan besparen?

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Bereken het direct!

Verdienen met jouw dak

Met zonnepanelen op jouw dak kun je niet alleen bijdragen aan een groenere wereld, maar ook geld verdienen. Door zonne-energie op te wekken en terug te leveren aan het elektriciteitsnet, ontvang je een aantrekkelijke vergoeding voor de energie die je produceert. Bovendien bespaar je op je eigen energierekening, waardoor de investering in zonnepanelen zichzelf terugverdient. Bij Vos Solar bieden we hoogwaardige zonnepanelen en begeleiden we je bij elke stap om het maximale rendement uit jouw dak te halen.

Geschat resultaat

Vrijblijvend en gratis een Offerte aanvragen?

Wil je een offerte aanvragen voor zonnepanelen? Dat doe je bij Vos Solar heel eenvoudig, en bovendien volledig online.

Bekijk onze reviews

5/5

5,0/5,0

Reviews van onze

klanten

 

Veel gestelde vragen
over zonnepanelen

Dat hangt af van je energieverbruik. Een snelle schatting kan worden gemaakt op basis van je jaarlijkse elektriciteitsverbruik en het vermogen van de panelen.

Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt ongeveer 3.500 kWh aan elektriciteit per jaar. Met een 400 Wp-paneel kun je jaarlijks ongeveer 360 kWh per jaar opwekken, afhankelijk van factoren zoals locatie, oriëntatie van het dak, en schaduw. Om het elektriciteitsverbruik van 3.500 kWh te dekken, zou je ongeveer 9 tot 10 zonnepanelen van 400 Wp nodig hebben, rekening houdend met efficiëntieverliezen en seizoensgebonden schommelingen in zonlicht. Dit is een geschatte benadering en de exacte berekening kan variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Over het algemeen hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Een regelmatige reiniging om stof en vuil te verwijderen is meestal voldoende.

Naast de reguliere schoonmaak vereisen zonnepanelen soms extra onderhoud, zoals het controleren van de bekabeling om ervoor te zorgen dat er geen beschadigingen zijn die de prestaties kunnen beïnvloeden. Daarnaast is het ook belangrijk om regelmatig vogelnesten onder de panelen te controleren en te verwijderen om eventuele schade of belemmeringen te voorkomen.

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen, maar sommige factoren zoals de oriëntatie, de hoek van het dak en eventuele schaduw kunnen de efficiëntie beïnvloeden. Wilt u weten in hoeverre uw dak geschikt is? Vraag dan een adviesgesprek aan. 

De garantie varieert per fabrikant, maar typisch is er een productgarantie van 10 tot 25 jaar en een prestatiegarantie die een bepaalde opbrengst garandeert gedurende een bepaalde periode.

Ja, zonnepanelen kunnen een rendabele investering zijn op lange termijn, vooral met de huidige energieprijzen en eventuele stimuleringsregelingen van de overheid.

Ja, veel zonnepaneelinstallaties worden geleverd met monitoringssystemen die je in staat stellen om de opbrengst van je panelen te volgen via een app of een online portal.

Benieuwd wat zonnepanelen jou opleveren?

Er zijn verschillende mogelijkheden. In een adviesgesprek ontdek je wat voor jou de juiste keuze is.